I 25 år har Blå Bandet ägt Princess Hall vid Engelska Kyrkan. Mellan den 14 och 20 september firar vi med en vecka fylld av föreläsningar, musik och konst. Kaffeservering och fritt inträde. Välkomna!

Anton Hjärtmyr

Måndag 14 september kl 18.00: Vernissage med konstnären Anton Hjärtmyr.
”Jag arbetar främst med måleri och teckning. Min arbetsprocess är oftast snabb och spontan och jag inspireras bland annat av serie- och graffitikultur. Jag är intresserad av att skapa absurda situationer som ofta är komiska och lekfulla”.

 

Hillevi Wahl

Tisdag 15 september kl 18.00: Föreläsning med författaren och journalisten Hillevi Wahl.
(Hillevi Wahl, född 28 juni 1965, är en svensk författare, krönikör och föreläsare. Wahl växte upp i ett missbrukarhem och fick tidigt lära sig att ta hand om sig själv).

 

Benny Haag

Onsdag 16 september kl 18.00: Teaterföreläsning med skådespelaren Benny Haag.
(Haag debuterade som skådespelare i Peter Schildts TV-serie Lycka till 1980. Hans stora genombrott kom 1988 när han spelade huvudrollen i TV-serien Xerxes).

 

Michael Lund

Torsdag 17 september kl 18.00: Föreläsning med före detta polisen Mikael Lundh.
”Kampen mot rasism måste börja inifrån varje människa. Först då kan värdegrunden som ofta organisationer har på papper bli ett redskap mot intolerans. Ni följer mig till Norrmalmspolisen där jag tog mig modet att möta de jag blivit främlingsfientlig emot. Det mötet förändrade mig och jag gick från hart till kärlek! Grupperna blev en resurs i civilsamhällets kamp mot kriminalitet, rasism och extremism”.

 

Blåbandsungdom

Fredag 18 september kl 18.00: Stockholms läns Blåbandsungdom ordnar ungdomshäng med bio och alkoholfri bar.

 

Jan Johansen

Lördag 19 september kl 17.00: Konsert och bokprat med artisten Jan Johansen.
(Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. 1993 klev han för första gången in på listorna med Lost In Paradise även om det bara var duettpartnern Erika som syntes på singelns omslag. Tack vare Se På Mej kom sedan det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Se På Mej låg på Svensktoppen i 30 veckor varav 15 av dem i topp. Debutalbumet sålde i 160.000 ex).